» Machinaal tegels leggen met de SHERPA mini-loader


Waarom Machinaal/mechanisch trottoirtegels bestraten?

Een ploeg straatmakers maakt circa 200 m² tegelbestrating per dag . Met andere woorden, deze ploeg straatmakers verwerkt bij tegels van 4,5 cm dik 20 ton, oftewel 20.000 kg per dag en bij tegels van 8 cm dik is dat ruim 40 ton, oftewel 40.000 kg per dag.Dit is Topsport.

Bekijk het filmpje om toepassings mogelijkheden en producten op het gebied van bestraten te ontdekken


   
         

Machinaal/mechanisch trottoirtegels bestraten

Houden zij dit vol denkt u? Zo maar een voorbeeld uit de Topsport! Om topsport uit te kunnen blijven oefenen en de zware dagelijkse belasting te kunnen overleven heeft de topsporter tegenwoordig een compleet begeleidingsteam tot zijn beschikking. Daarbij is ook nog eens de gemiddelde leeftijd, van bijvoorbeeld een olympische ploeg, ± 27 jaar.

   
         

Zo maar een vergelijking!

Een stratenmakersploeg verricht iedere dag topsport zonder begeleidingsteam. Hoe lang? Straatmaken is misschien wel een van de weinige beroepen waarin in de loop der jaren weinig veranderd is. Mechanisch/machinale bestrating is nog maar een recente ontwikkeling, het zware werk gebeurt veelal nog handmatig. Vele kilo´s, vele malen per dag tillen is een aanslag op het lichaam. Met als resultaat een hoog ziekverzuim en straatmakers die op jonge leeftijd arbeids- ongeschikt raken. Het verbeteren van de arbeidsomstandigheden is daarom zeer belangrijk.

Door het op een juiste wijze inzetten van hulpmaterieel voor mechanische/ machinale bestrating kunnen straatmakers hun vak langer blijven uitoefenen, zonder hun lichaam onnodig te belasten.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?
Tegels opbreken: zwaar, duur en demotiverend.

Hanenberg Materieel BV, ontwikkelaar van arbeidsvriendelijk materieel heeft voor deze werkzaamheden diverse hulpmiddelen ontwikkeld. Hiermee kunt u niet alleen sneller, maar ook nog eens verantwoord werken.

   
         
         
   
         
         
   
         

Met het oog op morgen

steen na steen gaat door de hand
de rug gekromd, geknield in 't zand
steen voor steen wordt weg gelegd
de rug gekromd, de weg gerecht

jaar na jaar wordt werk verzet
de rug gekromd, geen dag verlet
eerlijk handwerk, met oude trots
maar drup na drup breekt elke rots

hier gaat men, met het oog op morgen
beter voor 't straatwerk en zijn makers zorgen
want met goed materiaal en puik materieel
hou je het vakwerk hoog en de vakman heel

Bron: Frank van den Dungen

Meer informatie over: