» Mechanisch/machinaal trottoirbanden stellen


Waarom mechanisch/machinaal trottoirbanden stellen?

Preventie van vroegtijdige arbeidsongeschikt staat hoog in het vaandel bij Hanenberg Materieel. Hanenberg Materieel BV is al jaren actief bezig met ontwikkelingen gebaseerd op het verlichten van de arbeidsomstandigheden van de straatmaker, het zogenaamde handmatig vlijen van klinkers/trottoirtegels en het stellen van trottoirbanden vergt zoveel van het lichaam dat er maar weinig straatmakers het pensioen halen. Er was een tijd dat het beroep van straatmaker van vader op zoon overging. Die tijd is echter allang voorbij. Waarom? Het is een zwaar beroep dat veel van het lichaam eist.

Bekijk het filmpje om toepassings mogelijkheden en producten op het gebied van bestraten te ontdekken   
         
   
         

Om er voor te zorgen dat de werkomstandigheden beter worden, wat het werk dus aantrekkelijker maakt, komen er steeds meer machines op de markt om het straatwerk te mechaniseren. Een goed voorbeeld hiervan is de SHERPA mini-loaders die uit te voeren zijn met een op afstand te bedienen trottoir banden steller en deze mini -loaders zijn helemaal toegespitst op de inzetbaarheid bij machinale/mechanische bestrating.

Een oerdegelijke Hollandse machine

Een oerdegelijke Hollandse machine SHERPA mini-loader uitgerust met 4 hydraulische wheelmotoren van het merk rexroth om snelheid te genereren, brede Mitas banden voor de lage druk op het straatwerk en een geveerde stoel om de hele dag comfortabel machinaal te kunnen leggen of stellen.

   
         

Moraal van het verhaal

Al doet een straatmaker zijn werk met zoveel inzet en trots. Drup na drup breekt elke rots

Daarom mechanisch/machinaal trottoirbanden stellen!

Meer informatie over: