» Vacuüm bestraten met de SHERPA mini-loader


Ontdek het gemak van vacuüm

De Toepassing van vacuüm techniek neemt hand over hand toe in de wegenbouw, woningbouw of hovenier sector. Geen wonder, want in principe is het mogelijk om alle betonnen elementen met vacuum te verwerken.

Men kan bijvoorbeeld met een vacuüm zuignap van 40 x 40 cm, zo'n 450 kg tillen. Door de jarenlange ervaring is Hanenberg Materieel in staat om vacuüm sets en zuignappen te fabriceren voor uiteenlopende toepassingen, zoals bijvoorbeeld Stelcon platen, trottoirtegels en banden.

Hanenberg vacuüm heeft een uitgebreid assortiment in aanbouwwerktuigen die op vacuüm techniek werken. Hanenberg vacuüm ontwikkelt, ontwerpt en bouwt vacuüm systemen die nauwkeurig afgestemd zijn op specifieke wensen en toepassingseisen van de klant. Door de decennia lange ervaring vergaard Hanenberg vacuüm veel vacuüm kennis, die door vele bedrijven al in praktijk gebracht worden.

Hanenberg Materieel was een van de eerste leveranciers die de machinale bandensteller op de markt bracht in combinatie met machinaal tegels opnemen door middel van vacuüm.

Onze vacuüm systemen kunnen, afhankelijk van de toepassing, zowel door een benzine, diesel, hydraulisch als electrisch (door middel van accu's), aangedreven worden . Al deze systemen werken onder het principe "hoog vacuüm".

Het hefvermogen van een zuignap: ( L x B x 90% (=0.9 onderdruk) met veiligheids factor 3).

Bekijk het filmpje om toepassings mogelijkheden en producten op het gebied van bestraten te ontdekken

         
         
         
         
         
         
         
         

Vacuümsysteem hydraulisch / 12V electrisch aangedreven

Geschikt voor montage bovenop of voorop de SHERPA mini-loaders ten behoeve van bijvoorbeeld een bandensteller. Eventueel zijn onze vacuüm sets met aanpassingen, ook te monteren op andere hydraulische machines.

   
         

Vacuüm systeem aangedreven door verbrandingsmotor

   
         

Doordat deze vacuüm systemen zichzelf aandrijven, zijn ze geschikt voor diverse machines. Eventueel kunnen deze vacuüm sets uitgevoerd worden met olie niveau bewaking d.m.v. een claxon en hefbewaking d.m.v. een groene - rode lamp (voldoende - onvoldoende vacuüm). De vacuum set gemonteerd op een hefframe, wordt heffen mogelijk met een vier sprong of palletvorken. Onder het hefframe zit een oog om de zuignap in te hangen. Het is ook mogelijk om het vacuüm set rechtstreeks op een zuignap t.b.v. stelcon platen te monteren waardoor het geheel compact blijft.

Flexibele maten zuignappen

Zuignappen leverbaar in diverse maten: (bocht-) banden, tegels 30 x 30 (4, 5, 6, 8 en 12 voudig), tegels 50 x 50, Stelcon platen e.a..

Afwijkende maten in overleg leverbaar.

   
         

TELI 60 vacuümhefgereedschap

De TELI 60 is een machine voor het leggen en/of opnemen van allerlei soorten tegels ook grindtegels tot ca. 70 kg. Denk aan winkelcentra,s bestraat met grootformaattegels, de TELI is op dergelijke werkzaamheden uitstekend inzetbaar, omdat de TELI 60 tegels kan stapelen tot 1 meter hoogte en daardoor in beperkte ruimtes veel ruimte kan creeeren.

De TELI 60 is ook goed inzetbaar bij opbreken van trottoitegels in bijvoorbeeld schoolpleinen, trottoirs etc. Met weinig belasting op lichaam neemt de TELI 60 de tegels op in een rij van 3, 4, 5, 6 tegels en zet deze tegels vervolgens op een depot om ze later weer op te pikken en machinaal terug te leggen.

   
         
   
         

Meer informatie over: